Etiket Sonuçları: dilimizin zenginlikleri

Deyim ve Atasözlerini Resimleme

etkinlikleri yapıldı.

Şbt

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"  kapsamında okulumuzda Ocak ayında  '' Dede Korkut hikayeleri" etkinlikleri yapılmıştır. Bu kapsamda "Bilen Oturur, Hatırlatmaca ve Anahtar Kelimelerle Hikaye Yazma Yarışması" düzenlenmiştir .Öğrencilerimizin kelime dağarcığının zenginleşmesine katkıda bulunan etkinlikler çocuklarımız tarafından ilgiyle karşılanmıştır.Bu çalışmaya katkı sunan Türkçe öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okulumuzda,  anahtar kelimelerle hikaye anlatma yarışması düzenlendi. Yarışmada   başarılı olan öğrencilere sertifikaları verildi.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Yunus Emre Gönül Çalabın Tahtı “ etkinliğimizde Müzik Öğretmeni Ömer Faruk Koyunlu’yu ağırladık.Kanun eşliğinde öğrencilerimize Yunus Emre’nin bestelenmiş şiir ve ilahilerini seslendiren hocamız aynı zamanda kanunu da öğrencilerimize tanıttı.Öğrencilerimizin hem Yunus Emre’nin şiirlerini hem aşina oldukları eserleri dinleme fırsatı buldukları etkinliğimiz soru cevap ve çiçek taktimiyle tamamlandı.Bizleri kırmayıp projemize sesi ve enstrümanıyla destek veren Ömer Faruk Koyunlu öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Dilimizin zenginlikleri projesinin Gönül Çalab’ın tahtı sözlük yarışmasında finalist olan afişimiz yarışmaya gönderildi. Yarışmada finale kalan diğer eserler proje kapsamında hazırlanan panomuzda aralık ayı boyunca sergilenecektir.Projede emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.