"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okulumuzda,  anahtar kelimelerle hikaye anlatma yarışması düzenlendi. Yarışmada   başarılı olan öğrencilere sertifikaları verildi.

Ara

Gaziantep'te ilk kez düzenlenen ve 27 okulun katıldığı "Gaziantep Savunmasında Çocuk" temalı robot yarışmasını 4. tamamladık. Robot takımımızdaki öğrencilerin verdiği büyük mücadeleyi tebrik ediyoruz.

Ara

Okul Futsal takımımız mücadele ettiği gruptan çıkmayı başardı

Bilen Oturur Etkinliği

Ara

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Yunus Emre Gönül Çalabın Tahtı “ etkinliğimizde Müzik Öğretmeni Ömer Faruk Koyunlu’yu ağırladık.Kanun eşliğinde öğrencilerimize Yunus Emre’nin bestelenmiş şiir ve ilahilerini seslendiren hocamız aynı zamanda kanunu da öğrencilerimize tanıttı.Öğrencilerimizin hem Yunus Emre’nin şiirlerini hem aşina oldukları eserleri dinleme fırsatı buldukları etkinliğimiz soru cevap ve çiçek taktimiyle tamamlandı.Bizleri kırmayıp projemize sesi ve enstrümanıyla destek veren Ömer Faruk Koyunlu öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Dilimizin zenginlikleri projesinin Gönül Çalab’ın tahtı sözlük yarışmasında finalist olan afişimiz yarışmaya gönderildi. Yarışmada finale kalan diğer eserler proje kapsamında hazırlanan panomuzda aralık ayı boyunca sergilenecektir.Projede emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Geçmişten günümüze Yunus Emre’nin şiirlerinde geçen kelimelerden oluşan 3 sözcüğün içinde yer alacağı bir cümle kurup bunu afiş olarak hazırlayacağız.Süremiz kısa olduğu için sözcükleri derleyip panomuza günümüz karşılıklarıyla beraber astık.Lütfen panodan seçeceğiniz 3 kelimeyle slogan hazırlayıp afiş oluşturalım.Son katılım günü 19 Aralık günü Türkçe öğretmenlerimize teslim edelim.

Ara

Sözcükler ilham veren hikayeler gibidir

Kelimeler, hayal dünyamızın aynasıdır. Bu eşsiz dünyanın kapılarını açmak  için öğrencilerimize  anahtar kelimeler verdik. Bu anahtar kelimeler hareketle öyküler anlatmasını istedik. Amacımız, hayal güçlerinin ve dilimizin zenginliğini fark ettirmek. Son başvuru 19 Aralık.

Ara

Okulumuzda velilerimiz ile başlattığımız kitap okuma seferberliğinin ikinci kitabının da

değerlendirmesini yaptık. İlk kitabımız Doğan Cüceloğlu "Başarıya Götüren Aile"

İkinci kitabımız ise Yaşar Değirmenci " Modern Toplumda Görgü Kuralları" oldu.

Emeği geçen  tüm öğretmenlerimize , velilerimize ,  velilerimiz için kitap, küçük hediyeler

temin eden  Şehitkamil Belediyesi'ne sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kas

Okulumuza Tübitak Bilim Söyleşileri kapsamında Tarsus Üniversitesi  Sosyal Hizmet Anabilim dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe Alican Şen gelmiştir.

Öğrencilerimiz ile çok güzel bir söyleşi gerçekleşmiştir.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Kas

Anasınıfı Öğlen Grubu ile hem tarihi ve kültürel değerlerimizi görmek hem de öğrencilerin sosyalleşmesini sağlamak amaçlı Atatürk anı müzesi ve oyun ve oyuncak müzesi gezisi düzenlenmiştir.

Hayat Kütüphanede!

Okulumuz 6 A/B sınıfları “Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor” projesinin  Hayat Kütüphanede! etkinliği kapsamında Hasan Celal Güzel Çocuk Kütüphanesine ziyarette bulundular.Okuma saati,masal ve ritm atölyesi eşliğinde keyifli vakit geçiren öğrencilerimize kütüphanenin aktif kullanımı ve ilgi alanlarına göre kitap seçimi konularında tanıtım yapıldı.

Kas

MÜTERCİMASIM ORTA OKULU olarak 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında 6 Kasım günü Gaziantep Üniversitesi Lösev Topluluğu katılımı ile okulumuzda LÖSEMİ farkındalığı yaratabilmek adına bilgilendirme sunumu yapıldı.

Sonrasında LÖSEMİ ile savaşan her bir cana "SAVAŞINDA SANA DESTEĞİM" diyebilmek için okul duvarına el izimizi bıraktığımız bir etkinlik düzenlendi.

GAÜN LÖSEV topluluğuna teşekkür ediyoruz

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası Farkındalık Etkinliği